Thursday, May 12, 2011

BILA DAH KANTOI MEMFITNAH, AKHIRNYA BUAT PENGAKUAN ! kira dah KO UMNO nie

Nauzubillah ! JANGAN MEMFITNAH ! JANGAN MENGAIBKAN SESAMA ISLAM SAMPAI GAMBAR BOGEL ORANG ISLAM (GAMBAR ORANG BUKAN ISLAM PUN TAK BOLEH) DITAYANG DALAM BLOG, AKHBAR DAN VIDEO , INGAT TAK SEJARAH MELAYU TENTANG SUMPAH DI BUKIT SEGUNTANG (KHAS UNTUK PERKASA)...JANGAN MALUKAN ???? CARI SENDIRI DAN BACA SENDIRI sebab teman bukan suka nak angkat sangat pasal Melayu .Melayu telah dirosakkan UMNO.


Ulama Umno (gambar kanan) KATA Tak patut aibkan Anwar Ibrahim
Umno dua kali bodoh kata Ahmad Maslan

Datuk Ahmad Maslan yang berkata Umno adalah "dua kali bodoh" jika menggunakan kaedah sama dengan mengaibkan ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi, memandangkan Umno telah menghadapi kesannya dalam pilihan raya umum 1999.

Hinggakan, sesetengah pemimpin Umno "tinggal seluar dalam sahaja" kerana undi yang tidak memihak kepada mereka di kawasan yang mempunyai majoriti pengundi Melayu yang besar.
Jelasnya, pengundi Melayu pada masa itu memilih pembangkang kerana marah dengan tuduhan liwat yang dikenakan ke atas Anwar.

Namun, isu sebenar berhubung dakwaan melibatkan Anwar sumpah laknat yang dilakukan Datuk Shazryl Eskay Abdullah yang mendakwa turut berada di lokasi rakaman video aksi seks tersebut, kata Ahmad.
Dakwaan fitnah ke atas pemimpin politik melalui penyebaran rakaman video seks tidak sepatutnya dilakukan kerana ia bertentangan dengan prinsip Islam, kata ulama muda Umno Fathul Bari Mat Jahya dalam satu forum hari ini.

NONEFathul Bari berkata, hukum mengaibkan seseorang seperti itu merupakan salah satu daripada dosa besar di sisi Islam dan dan tidak sepatutnya dilakukan oleh Umno.

"Kita sepatutnya menutup keaiban manusia dan bukan membukanya," katanya dalam satu forum yang diadakan sempena ulangtahun Umno ke-65 di ibu pejabat parti itu hari ini.

Jelasnya, sekalipun pihak pembangkang pernah bertindak mengaibkan pemimpin parti itu, Umno tidak sepatutnya mengambil tindakan serupa.

Katanya lagi, kesahihan berhubung pelaku di dalam video seks berkenaan juga sepatutnya diserahkan kepada siasatan pihak berkuasa.

"Saya tidak tahu video itu benar atau tidak. Saya tidak tengok, kita serahkan kepada pihak berwajib," katanya lagi dalam sesi soal jawab di forum anjuran satu gabungan NGO Melayu itu.

No comments:

Post a Comment

kekoh sokmo

Related Posts with Thumbnails