Saturday, August 20, 2011

David Villa Hina Islam - Mesut Ozil

Sebelum solat jumaat tadi, aku buka facebook sekejap. Then aku ternampak ada friend aku like page '1,000,000 football fans hate David Villa because he insulted Islam'. Aku terkejut. Isu barukah ini? Then, aku pun google untuk mendapatkan kepastian.

Segala-galanya bermula setelah pertahanan Real melakukan terjahan keras terhadap pemain baru Barca, Fabregas pada minit terakhir perlawanan 2nd leg Piala Super Sepanyol antara Barcelona vs Real Madrid. Keadaan menjadi tegang apabila pemain lain mula campur tangan. Marcelo dikenakan kad merah.


Kemudian, dalam video kelihatan Mesut Ozil ditampar oleh David Villa. Ozil juga nampak sangat marah terhadap David Villa ketika itu. Akibatnya, Ozil dan Villa juga dibuang padang. Jadi, apa sebenarnya yang berlaku? Apa yang menyebabkan Ozil sangat berang terhadap David Villa?

Di bawah adalah kenyataan yang dikeluarkan oleh Ozil bagi menjelaskan punca tercetusnya pergaduhan antara beliau dan Villa.

sumber : allvoicessumber : allvoices

Perkara ini masih dalam siasatan. Jika benar David Villa hina Islam seperti didakwa Ozil, dia patut dikecam dan mesti meminta maaf. Aku tersangatlah kecewa dengan sikap tidak profesional Villa tu. Villa adalah salah seorang feveret player aku. Sepanyol pula adalah team yang aku sokong masa World Cup 2010 yang lepas. Aku beli jersi Spain dan hampir-hampir nak letak nama Villa kat belakang jersi tu. Mujur habis. Kalau tak, memang aku dah bakar dah baju Spain aku sekarang ni. Euro 2012 tahun depan, aku nak sokong Jerman pulak. Nak pakai jersi nama Ozil!

mesut ozil berdoa sebelum perlawanan

SZ : Nasib baik David Villa bukan player MU.. :D

sumber

No comments:

Post a Comment

kekoh sokmo

Related Posts with Thumbnails