Saturday, February 26, 2011

Satu lawan satu BN-PAS di Merlimau, dan Kerdau

22 Rabiulawal 1432H. [MOD] -cina islam

SPR telah mengumumkan pertandingan satu lawan satu bagi kawasan pilihan raya ini di antara calon PAS Hassanudin Salon dan calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad. Satu bantahan telah dikemukakan tetapi ditolak SPR.

Laporan Malaysiakini dipetik, bahawa sekumpulan enam individu yang mewakili 106 persatuan Cina tempatan dilihat berada di luar pusat penamaan calon. Kumpulan itu menunggu untuk menyerahkan satu rayuan kepada calon PAS dan BN.

Penyokong dari kedua-dua kem BN dan PAS di kawasan Merlimau dan Kerdau mula bersurai. Tempoh kempen selama lapan hari untuk kedua-dua pilihan raya kecil ini secara rasminya bermula. Tarikh pengundian bagi kedua-duanya ditetapkan pada Ahad, 6 Mac.

Lagi himpunan foto dari krew Cina Islam di Temerloh. Terima kasih kepada bos CIL di Kerdau, Ustaz MRK albanjari eksklusif untuk pembaca blog.
para penyokong yang berada dibahagian belakang...

unit amal pahang mendahului perarakan...

bacaan doa oleh ust nik zawawi nik salleh.....

tuan guru presiden mengetuai perarakan calon...

ketibaan tuan guru presiden....

unit amal sedia .....

keadaan masih lenggang sekitar jam 7.45 pagi...

ust mrk albanjari (bos CIL@ Cina Islam di Kerdau) sempat menikmati sarapan sebelum menjalankan tugas. Segak bersama vest rasmi CIL. Mantap !

kesempatan terbaik ust mrk albanjari bertemu dengan dua orang gurunya...ust nafiri dan ust abu kassim.....

munajat pejuang.....

walaupun sedikit....namun muslimat tetap mengambil bahagian dlm munajat pejuang...

ni aku le....tengah pasang bendera kat belakang hilux.....hampa ingat pukul berapa ni?....lebih kurang pukul 3 pagi daaaaa.....!

No comments:

Post a Comment

kekoh sokmo

Related Posts with Thumbnails